Актуални събитияСъбития

20 години принос на НАТО за регионалната сигурност в Югоизточна Европа и Черноморския регион

Сдружение „Джордж С. Маршал“ – България, съвместно с дирекция „Публична дипломация“ на НАТО, Министерство на отбраната на Република България, Посолството на САЩ в България, фондация „Конрад Аденауер“ в България и под патронажа на президент Петър Стоянов, организира събитие на тема: „20 години принос на НАТО към регионалната сигурност в Югоизточна Европа и Черноморския регион: Перспективата на България за възможностите и предизвикателствата по пътя напред“. Мероприятието ще се проведе на 24 февруари 2017 г., във Военния клуб в гр. Пловдив.

Целта на мероприятието е да се проведе дискусия относно приноса на НАТО към регионалната сигурност, 20 години след  подаването на официална молба от страна на България за членство в НАТО и предизвикателствата, пред които са изправени България и Алиансът днес.

Панелната дискусия ще се проведе в интервала от 16:30 ч. до 20:00 ч., с участието на Стефан Петров – служебен заместник-министър на отбраната на Република България, Джейми Ший –  заместник помощник генерален секретар по възникващите предизвикателства за сигурността на НАТО, Роберт Пшчел – представител от  Главната квартира на НАТО, полк. Джеймс Кроухърст –  аташе по отбраната на САЩ в България и Торстен Гайслер – ръководител на фондация „Конрад Аденауер“ в България. Модератор ще бъде доц. д-р Велизар Шаламанов – служебен министър на отбраната на Република България в периода от м.август до м.ноември 2014 г. Поканени да присъстват са представители на дипломатическия корпус в България, национални и международни институции, научните среди, неправителствени организации, експерти в областта и медии.

 

За повече информация:
info@gcmarshall.bg,
0879 161585

Или посетете фейсбук страницата ни: https://www.facebook.com/GeorgeCMarshallBulgaria/