Алумни новини

26-та годишна среща на възпитаниците на американските военни, полицейски и специализирани учебни заведения в областта на сигурността и отбраната

Повече от 50 български алумни представили, завършили различни програми и курсове в Европейския център за изследвания в областта на сигурността “Джордж Маршал” взеха участие в прием по повод 26-та годишна среща на възпитаниците на американските военни, полицейски и специализирани учебни заведения в областта на сигурността и отбраната. Събитието се проведе на 19 септември 2018 г. в резиденция “Лозенец” в гр. София, като негов домакин бе Посолството на САЩ.

Встъпителни думи към всички присъстващи военнослужещи, полицейски и цивилни служители в областта на сигурността и отбраната отправиха заместник-посланика на САЩ Джъстин Фридман и заместник-министъра на отбраната, г-н Атанас Запрянов.

През 2018 г. 166 български военни и цивилни служители са завършили курсове в американски военни училища, като част от Програмата за военно сътрудничество между САЩ и България.

България участва със свои представители в програми на Маршал Център от периода на неговото създаване през 1993 г., като към момента 430 български специалисти в областта на сигурността са се обучавали в центъра.